Fetával töltött húskenyér

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

7
8
9

főre

  • darált marhahús - 1 kg
  • bacon - 15 dkg
  • zsemle (vagy más zsemle/kifli ) - 4 db
  • vöröshagyma - 2 db
  • fokhagyma - 4 gerezd
  • piros kaliforniai paprika (vagy más paprika ) - 1 kis db
  • feta sajt - 30 dkg
  • petrezselyemzöld (vagy más fűszer ) - 1 evőkanál
  • tojás - 4 db
  • tárkony (vagy más zöldfűszer )
  • majoranna (vagy más zöldfűszer ) - 1 evőkanál
  • bors
  • olaj (vagy más nővényi zsír )
  • őrölt édes pirospaprika - 1 kiskanál

Lépésről lépésre

  1. A vöröshagymát, pucoljuk meg, vágjuk apróra a paprikával együtt. A pucolt fokhagymagerezdeket zúzzuk össze. A zsemléket áztassuk vízbe. A darált húst és a bacont daráljuk össze. Aprítsuk bele a petrezselymet, és ízlés szerint fűszerezzük borssal, tárkonnyal, pirospaprikával. Keverjük bele a hagymákat is.
  2. A zsemléket jól nyomkodjuk ki, és adjuk a masszához. Üssünk bele három tojást, és az egészet alaposan dolgozzuk össze.
  3. A sütőt melegítsük elő 180-200 fokra. A fetát vágjuk hasábokra. A sütőformát kenjük ki olajjal, és a massza egyik felét nyomkodjuk bele. A közepére tegyük jó szorosan a fetát. Nyomkoduk rá a húsos keverék másik felét.
  4. Tetejét kenjük le olajjal és felvert tojássárgájával, és 45 perc alatt süssük készre.

Hozzászólások