Fetás bulgur saláta

By: Food For You | Étel kategória: Elöétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • kígyóuborka - 10 dkg
  • újhagyma - 2 szál
  • petrezselyem - 0.5 csokor
  • csokor menta - 0.5 kis
  • feta - 10 dkg
  • bors
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • citrom - 1 db
  • sárga bulgur - 1 bögre
  • kígyóuborka - 1 közepes db
  • piros pritaminpaprika
  • paradicsom - 2 közepes db

Lépésről lépésre

  1. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben, 1-2 csipet sóval 10 percre feltesszük főni, majd elzárjuk, lefedjük, és 5 percig hagyjuk duzzadni.
  2. A petrezselymet és a mentát felaprózzuk, a zöldségeket feldaraboljuk.
  3. Ha a bulguron maradt víz, leszűrjük, és a zöldségeket hozzákeverjük. Megszórjuk a fűszerekkel, sóval, és ráfacsarjuk fél citrom levét.
  4. Hagyjuk egy kicsit űllni hűtőben. Tálalás előtt megszórjuk fetakockákkal.

Hozzászólások