Fehérboros sajtkrémleves pirított kenyérkockával

By: Food For You | Share

Hozzávalók

4
5
6

főre

  • tejszínes sajtkrém rúd - 2 db
  • száraz fehérbor - 1 dl
  • olaj - 2 evőkanál
  • szerecsendió - 0.5 db
  • reszelt sajt - 10 dkg
  • pirított kenyérkocka - 15 dkg
  • húsleves alaplé - 8 dl
  • fokhagyma - 2 gerezd
  • őrölt fehérbors - 1 késhegynyi

Lépésről lépésre

  1. A fokhagymát megpucoljuk, és fokhagymanyomón átnyomjuk. Egy lábosban az olajon kicsit megfuttatjuk. Ha már érződik az illata, akkor felöntjük a borral, majd a húslevessel.
  2. Megszórjuk fehérborssal, reszelünk bele kevés szerecsendiót és hagyjuk összefőni. Közben a sajtkrémeket kinyomjuk egy pici lábosba és a forró léből rámerünk egy kanállal. Takarékon melegítve, alaposan kavargatva melegítjük addig, amíg fel nem oldódik a sajtkrém. Egy habverővel kevergetve hozzáöntjük a leveshez. Pár perc alatt összefőzzük.
  3. Miután tányérokba szedjük, megszórjuk pirított kenyérkockával, reszelt sajttal.

Hozzászólások