Fehérboros grillzöldségek

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • padlizsán - 1 db
  • gomba - 8 dkg
  • sárgarépa - 1 db
  • koktélparadicsom - 8 db
  • vöröshagyma - 1 nagy db
  • kápia paprika - 2 db
  • sárga kaliforniai paprika
  • őrölt fekete bors
  • száraz fehérbor - 0.5 l
  • őrölt római kömény - 4 tk
  • olívaolaj - 4 evőkanál

Lépésről lépésre

  1. A zöldségeket megmossuk, gombát felszeleteljük, a kaliforniai paprikát hosszára feldaraboljuk, a padlizsánt, pucolt vöröshagymát pedig felkarikázzuk. A kápia paprikát, koktélparadicsomot pedig hagyjuk egészben.
  2. Egy forró wokba négy evőkanál olívaolajat öntünk, beletesszük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, egyenletesen rászórjuk az őrölt római köményt.
  3. Folyamatos kevergetéssel pirítjuk pár percig, utána ráöntjük a fehérbort, és addig hagyjuk a tűzön, míg el nem fő.
  4. Utána grillserpenyőbe átszedjük, és közepes lángon 5-6 percig sütjük mindkét oldalát.

Hozzászólások