Fahéjas báránykalács

By: Food For You | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • liszt - 50 dkg
  • élesztő - 25 g
  • kristálycukor - 1 teáskanál
  • tojás - 3 db
  • tej - 2.5 dl
  • vaj - 10 dkg
  • só - 1 csipet
  • mazsola - a díszítéshez - 1 szem
  • citrom - 1 db
  • őrölt fahéj - 20 g
  • kristálycukor - 80 g

Lépésről lépésre

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sót. Összedolgozzuk a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztővel, egy tojás sárgájával, citrom reszelt héjával, citrom felének levével, vajjal. Alapos dagasztás után letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Egy darabot letépünk belőle, vékonyra kinyújtjuk, és kivágjuk belőle a fej-, és lábformákat, valamint egy kis méretű pogácsaszaggatóval egy kört.
  3. A többi tésztát is kinyújtjuk fél centi vastagra, lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk fahéjas cukorral. Feltekerjük, és változó, 1-1,5 centi vastagságú szeleteket vágunk belőle.
  4. A tésztákat csigákból kirakjuk a bárány testét úgy, hogy a csigákat közben picit összenyomkodjuk. Végül hozzáillesztjük a fejét és a lábait. Lekenjük felvert tojással és fél óráig pihentetjük.
  5. Szemnek a belenyomunk egy mazsolát a fejrészbe. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Hozzászólások