Erdei gyümölcskrémleves citromhabbal

By: KSS ZSZS | Étel kategória: Leves | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • fagyasztott erdei gyümölcs - 50 dkg
  • cukor - 4 evőkanál
  • fahéjrúd - 2 db
  • szegfűszeg - 4 db
  • citrom - 1 db
  • étkezési keményítő - 1 evőkanál
  • víz - 5 dl
  • méz
  • porcukor
  • citromfű - 1 csokor
  • tejszín - 2 dl

Lépésről lépésre

  1. A vízbe tegyük fel főni a citromot fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral. Tíz perc forrás után szűrjük le.
  2. Az ízes, leszűrt vízbe tegyük bele a gyümölcsöket, és főzzük, míg meg nem puhulnak. Hűtsük ki félig, vágjuk bele a mentaleveleket, és turmixoljuk össze.
  3. Ízesítsük a mézzel, porcukorral kedvünkre, majd ha teljesen kihűlt, tegyük a hűtőbe.
  4. Készítsük el a citromhabot: a tejszínt verjük keményre, majd apróra vágott citromfűvel keverjük össze. A citromfű helyett használhatunk citrom reszelt héját is.
  5. A levest habbal és maradék mentalevéllel a tetején tálaljuk.

Hozzászólások