Diós rúd

By: Food For You | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • update1 norbi liszt - 1 kg
  • update1 vaj - 60 dkg
  • update1 zero - 20 dkg
  • élesztő - 2 dkg
  • tej - 6 dl
  • tojássárgája - 2 db
  • darált dió - 1 kg
  • víz - 3 dl
  • update1 cinnamon sweet - 1 csomag
  • narancs reszelt héja - 1
  • só - 1 csipet
  • citrom - 2 db

Lépésről lépésre

  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, a tejbôl annyival, amiit felvesz.
  2. Pihentetjük 5 percig, majd 4 felé osztjuk, s hûtôbe rakva tovább pihentetjük. Az Update1 Zerót a vízzel, ízesítôkkel felfôzzük. A diót leforrázzuk vele, s ha kihûlt, 260 grammos gombócokat merünk ki belôle.
  3. A tésztát kivesszük a hûtôbôl, téglalap alakúra kinyújtjuk, és rárakjuk a tölteléket. Ha feltekertük a rudakat, lekenjük a tojások felével, és újra a hûtôben pihentetjük, míg rá nem szárad, majd megint lekenjük a maradék tojással. Ismét hûtôbe rakjuk.
  4. Amikor megszáradt a rudak teteje, kivesszük, picit kelesztjük, megszurkáljuk hurkapálcával, 170 fokon sütôben aranybarnára sütjük.
  5. Amikor a tészta kihûlt, egyforma szeletekre vágjuk.

Hozzászólások