Diós, mazsolás bejgli kuglófban sütve

By: Food For You | Share

Hozzávalók

7
8
9

főre

  • finomliszt - 50 dkg
  • sárgája - 3 tojás
  • kristálycukor - 3 evőkanál
  • langyos tej - 2 dl
  • tejföl - 2 evőkanál
  • élesztő - 2 dkg
  • darált dió - 20 dkg
  • mazsola - 10 dkg
  • barna cukor - 15 dkg
  • olvasztott vaj - 10 dkg
  • só - 1 csipet

Lépésről lépésre

  1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejben megfuttatjuk.
  2. A tojás sárgákkal habosra keverjük a cukrot a csipet sóval, majd a lisztet adjuk hozzá, a 2 dl langyos tejet, a tejfölt és az élesztős tejet.
  3. Az egészet alaposan összedolgozzuk, így egy puha tésztát kapunk, amit egy kisebb téglalapra nyújtunk ki.
  4. A darált diót elkeverjük 15 dkg barna cukorral és a mazsolával, majd mindezt belekeverjük 10 dkg olvasztott vajba.
  5. Ezzel a töltelékkel kenjük meg a kinyújtott tésztát, majd feltekerjük, ahogyan a bejglit szoktuk, és beletesszük a kivajazott kuglófformába.
  6. Meleg helyen 45 percig letakarva kelesztetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt világosbarnára sütjük.
  7. Még melegen kiborítjuk a formából, és megszórtjuk egy kis porcukorral.

Hozzászólások