Diós körtével töltött csirke

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • csirkemell filé - 80 dkg
  • gyömbérpor - 1 késhegynyi
  • só - 4 csipet
  • körte - 3 db
  • darált dió - 10 dkg
  • méz - 1 evőkanál
  • fahéj - 1 kávéskanál
  • olaj

Lépésről lépésre

  1. A húst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk, és bedörzsöljük sóval, borssal, gyömbérporral. Kevés olajjal meglocsoljuk, és lefedve hűtőbe tesszük.
  2. A körtéket meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Mézzel és fahéjjal feltesszük főni annyi vízzel, hogy épp ellepje. Mikor megpuhult, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a darált diót. Villával összepürésítjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hússzeletek egyik szélére halmozzuk a tölteléket. Feltekerjük, fogpiszkálóval összetűzzük. Olajozott tepsibe tesszük, és aláöntünk fél deci vizet. Alufóliával letakarva 45 percig sütjük, majd fólia nélkül 10 percig pirítjuk.

Hozzászólások