Cukkinis gyufatészta

By: Food For You | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • gyufatészta - 1 csomag
  • cukkini - 1 db
  • főtt olasz sonka - 6 szelet
  • vöröshagyma - 1 db
  • fokhagyma - 1 gerezd
  • parmezán
  • olaj
  • bors

Lépésről lépésre

  1. A gyufatésztát felteszem főni. A vízhez kevés sót adok és két teáskanálnyi őrölt fehérborsot.
  2. A cukkinit megmosom, és héjastól vékony csíkokra vágom. Kevés olajon megpirítom az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Ezzel összesütöm a cukkinit.
  3. Ha kész – mikor a cukkini már elég puha – beleöntöm a leszűrt tésztát, alaposan összeforgatom, sóval és borssal ízesítem, és kicsit átpirítom.
  4. Tálalásnál a sonkát a tányér aljára teszem, arra halmozom a tésztát. Végül parmezánnal szórom meg.

Hozzászólások