Cukkinis csirkenyárs kapros, joghurtos mártogatóssal

By: Food For You | Étel kategória: Elöétel | Share

Hozzávalók

7
8
9

főre

  • csirkemell - 2 egész
  • cukkini - 3 db
  • olívaolaj - 1 dl
  • joghurt - 3 dl
  • tengeri só
  • bors
  • citrom - 2 db
  • kapor - 3 szál
  • kenyér (vagy más kenyérféle ) - 10 szelet

Lépésről lépésre

  1. A csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, és egy citrom levét ráfacsarjuk. Sózzuk, borsozzuk. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
  2. A joghurtot elkeverjük az összevágott kaporral, a citrom kifacsart levével. Ízlés szerint sózzuk. Tálalásig hűtőbe tesszük. A cukkinit alaposan megmossuk, és hosszában vékony szeletekre gyaluljuk. Megszórjuk kevés sóval.
  3. Felválta nyársra szúrjuk a csirkét, és a cukkiniszeleteket feltekerve. Grillserpenyőn vagy faszénen minden oldalát megsütjük, átpirítjuk. Sütés közben a citromos páccal locsolgatjuk.
  4. Kapros mártogatóssal, és friss pirítóssal és tálaljuk.

Hozzászólások