Csülök pékné módra

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • csontos sertéscsülök - 1.5 kg
  • apró burgonya - 1 kg
  • vöröshagyma - 4 db
  • fokhagyma - 6 gerezd
  • száraz fehérbor - 1.5 dl
  • petrezselyem - 4 szál
  • méz - 1 evőkanál
  • babérlevél - 2 db
  • olaj - 4 evőkanál
  • bors

Lépésről lépésre

  1. A csülköket bedörzsöljük sóval, borssal. A fokhagymát, vöröshagymát megpucoljuk, és vastagabb szeletekre vágjuk. Tegyük a húst egy hőálló tálba, vagy tepsibe, szórjuk köré a hagymákat, és a babérlevelet.
  2. Öntsük alá a bort, és felforrósított olajjal öntözzük meg, 180 fokos sütőben, lefedve, másfél óra alatt süssük puhára. Néha forgassuk meg. Közben a burgonyát pucoljuk meg, és vágjuk ketté.
  3. A csülök kisült levének felét leöntjük egy tálkába, és elkeverjük a mézzel. A csülkök bőrét mélyen vagdossuk be, és kenjük meg 2-3 evőkanál mézes pecsenyelével.
  4. Szórjuk mellé a burgonyát, és fedetlenül tegyük vissza a sütőbe. További 45-50 percig süssük. Közben néhányszor locsoljuk meg a mézes pecsenyelével, és kevergessük meg.

Hozzászólások