Csokitésztás palacsintacsiga

By: Food For You | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • liszt - 125 g
  • tojás - 6 db
  • tej - 600 ml
  • vaj - 1 kanál
  • kakaó - 2 kanál
  • kávé - 1 kanál
  • olvasztott vaj - 2 evőkanál
  • tejszín - 400 g
  • túró - 15 dkg
  • cottage cheese - 10 dkg
  • cukor - 3 evőkanál
  • citrom - 1 db
  • vaníliás cukor - 1 cs
  • tejföl - 2 evőkanál

Lépésről lépésre

  1. A lisztet, a kakaót és a kávét egy mély edénybe összekavarjuk. Négy egész tojást és kettő sárgáját felverjük és hozzáadjuk a liszthez. Lassanként adagoljuk hozzá a tejet, a sót és az olvasztott vajat. Amikor az egész krémessé válik, hagyjuk két órát pihenni.
  2. Addig a krém hozzávalóit egy tálban villával törjük át.
  3. Egy palacsintasütőben dió nagyságú darab vajat olvasztunk fel. Amikor a vaj elolvadt, a serpenyőbe töltünk egy fél merőkanálnyi masszát, és süssük át mindkét oldalát.
  4. Hagyjuk kihűlni a palacsintákat. Vastagon kenjük meg a krémmel, és tegyük hűtőbe egy órára.
  5. Mikor megdermedt, vágjuk fel 3-4 centis csíkokra.

Hozzászólások