Csípős szárnyak zellerrel és mártogatóval

By: Food For You | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • csirkeszárny - 1 kg
  • csípős paprikakrém - 1 evőkanál
  • fokhagyma - 5 gerezd
  • almaecet - 1 evőkanál
  • vaj - 5 dkg
  • szárzeller - 1 db
  • kéksajt - 10 dkg
  • tejföl - 0.5 l
  • fehérbors - 1 cs
  • fehérborecet - 1 tk

Lépésről lépésre

  1. A csirke szárnyakat előfőzzük, majd 240°C-os sütőben vagy bőséges forró olajban ropogósra sütjük.
  2. A felolvasztott vajban kikeverjük a finomra vágott fokhagymát, paprika krémet, sót és az almaecetet, majd egy tálban ezzel átforgatjuk a még forró csirke szárnyakat.
  3. A mártogatóshoz kikeverjük a tejfölt, kéksajtot, fehérborsot és fehérborecetet, majd szükség esetén sózzuk. A zellerszárakat „meghámozzuk” majd 5-6 cm-es darabokra vágjuk.

Hozzászólások