Csőben sült vegyes zöldség

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • piros kaliforniai paprika - 2 közepes db
  • cukkini - 2 kis db
  • paradicsom - 2 db
  • kecskesajt - 15 dkg
  • olívaolaj - 8 evőkanál
  • kakukkfű - 1 kávéskanál
  • bors
  • vöröshagyma - 1 kis fej
  • őrölt erős pirospaprika - 1 kávéskanál
  • sárgarépa - 1 db
  • lilahagyma - 1 közepes fej

Lépésről lépésre

  1. A cukkinikat félbevágjuk, és felszeleteljük a sárgarépával együtt. A paprikákat kimagozzuk, feldaraboljuk. A paradicsomokat összevágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a lilahagymát felkarikázzuk, a sajtot kockákra vágjuk.
  2. Serpenyőben, 3 evőkanál forró olajban 3 percig pirítjuk a paprikadarabokat, majd beletesszük a répát, cukkinit. Öt percig pirítjuk még együüt őket, aztán kikanalazzuk, és félretesszük.
  3. Két evőkanál olajat rakunk még a serpenyőbe, beletesszük a vöröshagymát, és megfonnyasztjuk.
  4. Belerakjuk a paradicsomkarikákat, a finomra vágott kakkukfűvet, a pirosparikát és 10 percig kislángon pároljuk, majd sütőtálba öntjük.
  5. A zöldésgeket vegyesen egy olajjal kikent sütőtálba rakosgatjuk a sajttal, lilahagyma karikákkal együtt. A serpenyőben lévő szaftot ráöntjük, és negyed órára forró sütőbe toljuk.

Hozzászólások