Citromos fátyolkalács

By: Food For You | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • liszt - 7.5 dl
  • szárított élesztő - 7 g
  • kristálycukor - 1 evőkanál
  • só - 1 mokkáskanál
  • tej - 2.5 dl
  • vaj - 5 dkg
  • tojás - 1 db
  • reszelt citromhéj - 3 evőkanál
  • reszelt narancshéj - 1 evőkanál
  • kristálycukor - 12 dkg
  • vaj - 6 dkg

Lépésről lépésre

  1. Felmelegítjük a tejet a cukorral és a vajjal. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Letakarva 40 percig pihentetjük.
  2. Lisztezett deszkára borítjuk, 30x50 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk cukorral és a citrusok reszelt héjával.
  3. A téglalapot a rövidebbik oldalánál hat egyenlő csíkra vágjuk, majd egymásra tesszük, amelyet további hat kockára vágunk. Élével egy kivajazott kenyérsütő formába sorakoztatjuk. Ismét 40 percig pihentetjük, majd 175 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Hozzászólások