Citromos csirkemell sajtmártásos tésztával

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • száraztészta - 50 dkg
  • csirkemell filé - 70 dkg
  • citrom - 1 db
  • fehérbors
  • olaj
  • krémsajt - 10 dkg
  • tejszín - 1.5 dl
  • mustár - 2 evőkanál
  • vaj - 2 evőkanál

Lépésről lépésre

  1. A húst megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Megszórjuk a fehérborssal és sóval. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, a csirkemellszeleteket belehelyezzük, majd a citrom kifacsart levével megöntözzük. Előmelegített sütőben 200 fokon alufóliával lefedve 30 percig sütjük.
  2. Egy serpenyőben a vajat felmelegítjük. Belekeverjük a krémsajtot, a tejszínt és a mustárt. Összefőzzük, de ne forraljuk. Ízlés szerint sózzuk.
  3. A tésztát sós, olajos vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A mártással leöntve, a hússal a tetején tálaljuk.

Hozzászólások