Citromillatos, olívás csirke

By: KSS ZSZS | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • csirkemell filé - 3
  • citrom - 2 db
  • vöröshagyma - 1 db
  • fokhagyma - 6 gerezd
  • fekete olajbogyó - 15 gr
  • szárított oregánó - 2 tk
  • kakukkfű - 4 szál
  • fokhagymapor - 2 tk
  • cayenne bors - 1 csipet
  • őrölt fehérbors - 1 késhegynyi
  • olívaolaj - 1 dl
  • vaj - 1 evőkanál

Lépésről lépésre

  1. A csirkemellet megmossuk, mindegyiket két részre vágjuk. A kakukkfű kivételével a fűszerek, só, nyomott fokhagyma és az olívaolaj keverékéből pácot készítünk, amivel alaposan bedörzsöljük a húst.
  2. A citromokat, pucolt vöröshagymát felkarikázzuk.
  3. Egy tűzálló tálat jól megkenjük a vajjal. Belerakjuk a vöröshagyma felét, majd rápakoljuk a csirkéket. Megszórjuk a maradék hagymával, olívabogyóval, és rápakoljuk citromszeleteket. Maradék páclével megöntözzük.
  4. Alufóliával letakarjuk, így a citrom illata sütés alatt jól beivódik a csirkébe. 190 fokon elkezdjük sütni, egy óra utána a húsról levesszük a fóliát, és még 10 perc sütéssel megpirítjuk a tetejét.

Hozzászólások