Citromfüves csirkepörkölt

By: Food For You | Étel kategória: Föétel | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • csirkehús - 1 kg
  • vöröshagyma - 1 db
  • olaj
  • paprika - 1 db
  • őrölt édes pirospaprika - 1 evőkanál
  • paradicsom - 2 db
  • morzsolt bazsalikom - 1 teáskanál
  • kakukkfű - 1 kiskanál
  • bors
  • fehérbor - 1 dl
  • citromfű - 4 levél

Lépésről lépésre

  1. A csirkét megmossuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
  2. Egy lábosban olajat hevítünk, majd a hagymát megfuttatjuk benne. Belerakjuk a feldarabolt paprikát, és pár percig kavargatjuk.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, és gyorsan felöntjük vízzel.
  4. Beletesszük a húst, a felkockázott paradicsomot, majd megfűszerezzük a citromfű kivételével. Miután félig megpuhult a hús, hozzáöntjük a bort.
  5. Mikor az alkohol elpárolog, beletesszük a citromfüvet. Néhány perc alatt készre főzzük.

Hozzászólások