Barackos tejfölös szelet

By: Food For You | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • sárgabarack friss vagy befőtt - 1 kg
  • liszt a tésztához - 30 dkg
  • sütőpor - 1 késhegynyi
  • porcukor - 13 dkg
  • hideg víz - 1 evőkanál
  • szobahőmérsékletű vaj - 20 dkg
  • tojás - 1 db
  • tejföl a krémhez - 90 dkg
  • vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • citromlé - 2 evőkanál
  • porcukor - 15 dkg
  • tojás - 2 db

Lépésről lépésre

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.
  2. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egy kivajazott 30x25 cm-es tepsibe simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig elősütjük.
  3. Közben elkészítjük a krémet. A tejfölt kikeverjük a pudingporral, citromlével és a tojásokkal. Ízlés szerint édesítjük a porcukorral.
  4. Ha friss gyümölcsöt használunk, a barackokat forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk róluk a héját, kimagozzuk, félbevágjuk. Ha befőttből készítjük el, akkor alaposan lecsepegtetjük.5. Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből. Kirakosgatjuk a felezett barackokkal, majd leöntjük a tejfölös masszával. Visszatesszük a sütőbe és a megadott hőfokon további 30 percig sütjük.
  5. Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből. Kirakosgatjuk a felezett barackokkal, majd leöntjük a tejfölös masszával. Visszatesszük a sütőbe és a megadott hőfokon további 30 percig sütjük.

Hozzászólások