Avokádó saláta

By: Food For You | Étel kategória: Elöétel | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • avokádó - 2 db
  • koktélrák - 25 dkg
  • újhagyma - 5 db
  • rizs - 1 csésze
  • olívabogyó - 5 dkg
  • petrezselyem - 1 csokor
  • olívaolaj - 3 evőkanál
  • leve - 0.5 citrom
  • bors
  • tabasco szósz - 2 csepp

Lépésről lépésre

  1. Az avokádókat félbevágjuk, a magját egy kanállal eltávolítjuk. Ügyesen, nehogy a héja ne sérüljön, kikanalazzuk az avokádó húsát, és egy villával összetörjük. A kibelezett avokádó-héjat félretesszük.
  2. A rizst a szokásos módon feltesszük főni. Miután elkészült, félretesszük.
  3. Az avokádó húsát összekeverjük olívaolajjal, citromlével, tabasco szósszal, ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Belekeverjük a felkarikázott újhagymát, az apróra vágott paradicsomot, paprikát. Apróra vágjuk az olívabogyót, és a petrezselymet, és a keverékhez adjuk. Lazán összeforgatjuk.
  4. A koktélrákot forrós sós vízbe tesszük, és amint újra forrni kezd, leszűrjük. Hozzákeverjük az avokádós masszához, beleöntjük a rizst is, és ezzel a keverékkel megtöltjük az avokádó-héjakat.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt készre sütjük az ételt.

Hozzászólások