Aszalt gyümölcsös kenyér

By: Food For You | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

7
8
9

főre

  • élesztő - 2 dkg
  • finomliszt - 40 dkg
  • kristálycukor - 2 evőkanál
  • tojás - 2 db
  • olaj - 2 dl
  • tej - 1 dl
  • szilva - 20 aszalt
  • sárgabarack - 20 dkg
  • mazsola - 10 dkg
  • cukrozott narancshéj - 15 dkg
  • aszalt alma - 15 dkg

Lépésről lépésre

  1. Az élesztőt a lisztbe morzsoljuk, megsózzuk, és a cukorral, a tojásokkal, az olajjal meg a tejjel összedolgozzuk. Letakarva 30 percen át kelesztjük.
  2. Ezután az egészben hagyott aszalt szilvát és barackot, a mazsolát, a kis kockákra vágott narancshéjat meg az almát is beledolgozzuk.
  3. Félórányi pihentetés után kivajazott püspökkenyérformába rakjuk, majd újabb 30 percen át pihentetjük.
  4. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal kb. 1 óra 20 percen át sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük.
  5. A formában hagyjuk kihűlni, azután vágódeszkára borítjuk, és szeleteljük.

Hozzászólások