Angol sonkás-mentás zöldborsóleves

By: Food For You | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • zöldborsó - 50 dkg
  • vöröshagyma - 1 közepes fej
  • póréhagyma - 1 közepes db
  • vaj - 1 evőkanál
  • liszt - 1 kiskanál
  • zöldségleves - 1 liter
  • mentalevél - 100 g
  • földimogyoró olaj - 50 ml
  • főtt sonka - 10 dkg

Lépésről lépésre

  1. Egy lábosban a vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát és a felkarikázott póréhagymát.
  2. Mikor megfonnyadt a hagyma, megszórjuk fél evőkanál liszttel, gyorsan csomómentesre elkeverjük, és felöntjük egy liter zöldséglevessel vagy egy liter vízzel és egy zöldségleves kockát teszünk bele. Belerakjuk a zöldborsót és a fűszereket.
  3. A mentaleveleket leforrázzuk, leöntjük jéghideg vízzel. Meglocsoljuk a földimogyoró olajjal és összepépesítve hozzákeverjük a leveshez.
  4. Ha megfőtt a borsó, egy merőkanálnyit kiveszünk. A levest kissé lehűtjük, majd botmixerrel összedolgozzuk.
  5. A sonkát darabokra szedjük, és tálaláskor a levestetejére szórjuk az egész zöldborsókkal együtt.

Hozzászólások