Ananászvirágok

By: Food For You | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

9
10
11

főre

  • leveles tészta - 25 dkg
  • karikára szelt ananász - 1 konzerv
  • szezámmag - 3 evőkanál
  • méz - 1.5 evőkanál
  • őrölt szerecsendió - 1 késhegynyi
  • őrölt fahéj - 0.5 kiskanál
  • tojás - 1 felvert

Lépésről lépésre

  1. A mézet fűszerezzük a szerecsendióval és a fahéjjal. Vékonyan lekenjük vele a lecsepegtetett ananászkarikákat.
  2. A kinyújtott tésztát hosszú csíkokra vágjuk úgy, ne legyenek túl szélesek. Érdemes egy kiskanállal az ananász közepén levő lyukat megnövelni, hogy a tésztát kényelmesen át tudjuk majd rajta bújtatni.
  3. Egy csíkot fogunk és a lyukon virágszerűen átfűzzük, egészen addig, amíg körbe nem érünk. Így járunk el a többi tésztával és ananásszal is. Sütőpapíros tepsire tesszük. Lekenjük tojással, megszórjuk szezámmal. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

Hozzászólások