Amerikai palacsinta

By: Fehér Zsolt | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

1
2
3

főre

  • margarin - 5 dkg
  • liszt - 20 dkg
  • tojás - 3 db
  • vaníliacukor - 1 csomag
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • tej - 3 dl

Lépésről lépésre

  1. Egy tálba beleteszem a lisztet, a vaníliacukrot és a sütőport. A vajat felolvasztom, és egy kicsi híján az egészet a keverékhez adom. Felöntöm tejjel, és hozzáadom a tojás sárgáját, végül alaposan robot géppel összekeverem.
  2. A tojásfehérjét egy külön tálban felverem, majd óvatosan az 1.lépésben összeállított masszához forgatom. Jóval sűrűbb masszát kell kapnunk, mint az egyébként megszokott palacsinta tészta.
  3. A serpenyőt vékonyan kikenem olvasztott margarinnal. Amikor felhevült, egy merőkanálnyi tésztából kört formázok, és mindkét oldalát aranyszínűre sütöm.
  4. Egymásra tornyozva, a rétegek között lekvárral, banánnal, vagy gyakorlatilag amit csak szeretnénk töltelékkel, illetve juhar sziruppal meglocsolva tálalom.

Hozzászólások