Almás-mazsolás szelet

By: Food For You | Étel kategória: Desszert | Share

Hozzávalók

5
6
7

főre

  • őrölt vanília - 1 teáskanál
  • felaprított alma - 1 csésze
  • mazsola - 1 csésze
  • mandulaaroma - 1 teáskanál
  • őrölt fahéj - 1 mk
  • őrölt szerecsendió - 1 mk
  • őrölt szegfűbors - 1 mk

Lépésről lépésre

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a barna cukrot és ¼ csésze kristálycukrot.
  3. Adjunk hozzá a margarint, és villával keverjük darabosra a tésztát.
  4. Egy közepes méretű tálban keverjük össze az almát és a mazsolát. Keverjük hozzá a mandulaaromát is.
  5. Vegyítsük össze a két keveréket, adjuk hozzá a fűszereket.
  6. Vékonyan kenjünk ki margarinnal egy 33x23 cm-es tepsit, és öntsük bele a tésztát.
  7. Előmelegített sütőben süssük kb. 40 perc alatt készre.

Hozzászólások