Acquacotta

By: KSS ZSZS | Étel kategória: Leves | Share

Hozzávalók

3
4
5

főre

  • gomba - 40 dkg
  • koktélparadicsom - 10 dkg
  • fokhagyma - 2 gerezd
  • vöröshagyma - 1 kis fej
  • olívaolaj - 7 evőkanál
  • reszelt parmezán sajt - 7 dkg
  • aprított rozmaring - 1 tk
  • aprított kakukkfű - 2 tk
  • aprított bazsalikom - 1 tk
  • bors
  • kenyérféle - 4 szelet

Lépésről lépésre

  1. Fél liter vizet felteszünk főni. A gombát, fokhagymát, zellert megpucoljuk, a fokhagymát, vöröshagymát vékonyra szeleteljük, a zellert nagyobb darabokra vágjuk, a gombát sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a fokhagymát, vöröshagymát, zellert elkezdjük pirítani, míg a fokhagymának világosbarna színe nem lesz. Hozzáadjuk a gombát, rozmaringot, kakukkfüvet, és 5 percig kevergetve pirítjuk.
  3. Felöntjük a forró vízzel, és beletesszük a paradicsomokat úgy egészben, megszórjuk bazsalikommal. Forrás után alacsony lángon 15 percig főzzük.
  4. Egy tálban a tojásokat habverővel felverjük, beleszórjuk a reszelt parmezán felét, majd összekeverjük a levessel. Öt percig még főzzük össze a levest, de ne forraljuk.
  5. A kenyérszeleteket nagy kockákra vágjuk, és pirítsuk meg kevés olajon egy serpenyőben. A levesbe tálalás után beleszórjuk.

Hozzászólások